Loppemarked

Loppemarked eller loppis som det hedder her i Sverige, er min store passion. Jeg elsker stemningen og jagten efter det unikke.

Genbrug er nøgleordet og det er her loppemarked kommer ind. Jeg kan godt lide tanken om at genbruge og genanvende. Jeg har selv indrettet mig med mange møbler, porcelæn og pyntegenstande fra loppemarkeder og som jeg har arvet. Jeg har også lavet mange møbler om til andet, genanvendt træ, tekstiler og andre sjove ting. Mine børn arver tøj eller jeg køber brugt. Vi har mange børneloppemarkeder, det vi kalder byttedag (bytaredag). Her kan man købe og sælge børnetøj, legetøj og andet til børn.

Tidligere, da jeg havde butik, kørte jeg landet rundt efter det bedste loppiser, (loppemarked) små genbrugsbutikker, antikforretninger og haller med gamle møbler. Jeg brugte rigtig meget tid på det og fandt også mange fine ting. Dengang (for 10 år siden) fik man tingene kastet i hovedet herovre. Det gør man ikke længere, og man skal ikke snakke dansk, så ryger prisen op. Jeg kunne fylde en trailer med møbler (fine møbler) for 150kr på de store loppemarkeder som idrætsforeningerne afholder. Allerede dengang var det dyrt i Danmark, men så kom perioden hvor priserne steg gevaldigt. Og det er altså også sket her.

I dag har jeg ikke så meget tid til at køre rundt, men de store markeder skal jeg stadig med på 🙂 Om en måned afholder vores lille by deres årlige loppemarked og der plejer jeg at kunne finde masser af skønne ting.

Kl 10 åbner de og kom ikke for sent, så er alt væk. Allerede et par timer før kommer de første og stiller sig i kø. På slaget 10 klippes snoren og folk løber ind. Man skal passe på sine børn, så de ikke vælter omkuld. Folk er helt vilde, men det er sjovt. I starten løber jeg altid lidt forvirret rundt, da jeg aldrig ved hvor jeg skal starte. Hvis der er meget jeg gerne vil have sætter jeg mine børne på de møbler jeg har udset mig, så de kan spærre dem 🙂

Dette er noget af høsten fra sidste års loppemarked i byen.

Så er der de små butikker. Det er altid hyggeligt at besøge dem og der er næsten altid noget jeg må have med hjem.

I det lille bål hus arbejde jeg i en periode. Det var meget hyggeligt.

Nu skal jeg snart på loppemarked igen og jeg glæder mig.

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *